PROGRAM BIMBINGAN
UNTUK MAJU DALAM PERNIAGAAN

Tahukah anda 

Perniagaan yang anda usahakan berpontensi berkembang maju tetapi mungkin tidak nampak dan tercari hala tuju. 

Anda perlu ada pembimbing supaya nampak laluan KEJAYAAN

Mari kami tunjukkan perkara yang sepatutnya anda kena tahu dan ambil tindakan.

1. JENAMA /BRAND PRODUK

Sudahkah anda mendaftar atau buat trademark?

2. PRODUK DAH DAPAT PERSIJILAN?

Produk sekurang-kurangnya mendapat sijil MeSTI

3. SYARIKAT ANDA DAH DAFTAR DENGAN AGENSI KERAJAAN UNTUK DAPAT BANTUAN SEPERTI GERAN?

Kerajaan telah sediakan pelbagai bantuan melalui agensi untuk membantu usahawan seperti:-
1. GERAN TRADEMARK
2. GERAN MESIN & PERALATAN
3. GERAN PERSIJILAN
4. GERAN PACKAGING
5. GERAN PROMOSI DAN PENGIKLANAN
6. GERAN PEMBANGUNAN PEMASARAN
105019237_3431642240188151_8663459827149093429_o

Kami sedia beri bimbingan
dan tunjuk ajar.

Pengasas
dan Ketua Pembimbing

ROZALI 2
Saya selaku pengasas program ini bersama coach serta mentor sedia membimbing anda mengikut bidang perniagaan anda.
Ilmu dan pengalaman saya sebagai bekas  penyelidik pembangunan usahawan di UIAM boleh membantu anda.
Saya juga menjadi wakil Malaysia sebagai VIP Delegation di expo perdagangan Antarabangsa seperti Turki, Croatia, United Kingdom, Russia dll
 
sijil

Saya disenarai sebagai Mentor usahawan

 2015 Saya dipilih sebagai panel pra-bajet siaran langsung di TV1 dan siaran langsung di TV Hijrah

RAHSIA KEJAYAAN

Ikut kata nasehat pembimbing.
Rebut peluang, buat tanpa fikirkan kegagalan dan percaya usaha tangga kejayaan.


Beliau usahawan bimbingan saya dari 2008 hingga kini

RAMAI PENIAGA DAN USAHAWAN DALAM DILEMA
Dari Dulu hingga Kini

​Mampu keluarkan

produk bermutu tetapi tidak tahu nak pasarkan dimana....

Tidak tahu

Agensi kerajaan mana yang boleh bantu untuk kembangkan perniagaan..

Produk ada

Ada permintaan tetapi anda hadapi masalah modal pusingan

Kami tunjukkan

Agensi kerajaan mana yang boleh bantu anda untuk kembangkan perniagaan.

Kami sedia bantu

Tunjukkan hala tuju dan potensi perniagaan yang anda jalankan

Kami bantu tingkatkan

Mutu pengeluaran dan pembukusan produk

Kami tunjukkan

bagaimana untuk pasarkan produk ke pasaran tempatan dan antarabangsa malah kami akan bawa anda bersama usahawan lain mempromosikan produk dibawah pavilion SME BUSINESS CENTRE

KOMUNITI USAHAWAN SMELINK

Satu Hati, Satu Wawasan dan Saling Bantu

TEMPAT BERNIAGA

Kami mencari tempat untuk anda berniaga di IPTA/IPTS dan Event kerajaan dan swasta diseluruh Malaysia.

PERALATAN NIAGA

Kami berikan bantuan niaga sehingga RM3000 untuk anda beli peralatan niaga
PERSEDIAAN DIRI..
Anda pasti ingin berjaya dalam bisnes tetapi sejauhmana anda merancang untuk berjaya?
Anda harus percaya pada diri dan produk yang anda usahakan

CHECK LIST

SSM Bila tamat tempoh?
Dah baharui?
Syarikat anda dah daftar dengan agensi kerajaan?
Daftarlah kerana banyak bantuan disediakan
Jenama produk anda dah daftar Trademark?
Ingat!! selagi anda tidak daftarkan, jenama itu bukan milik anda
Sijil ini penting supaya pengguna yakin untuk mengguna produk anda
Daftar percuma saja
Jika produk anda miliki sijil halal maka pasaran sangat luas
Ingat !! proses pengeluaran produk dirumah tidak boleh mendapat sijil halal
Anda boleh guna logo ini tetapi harus mendaftar dengan KPDNHEP
Guna pakai logo tanpa kebenaran satu kesalahan

PEMBANGUNAN PRODUK

Apa anda tulis di packaging produk bahagian hadapan?
Apa anda tulis di packaging bahagian belakang?
Produk anda telah ada nutrition fact?
 
Produk anda telah ada Barcode?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

BANTUAN KERAJAAN

Dapatkan Sijil Perakuan Status PKS Digital anda sekarang!

Pendaftaran PERCUMA untuk tempoh sah 1 tahun bagi permohonan bermula 1 Mac 2020 sehingga 31 Ogos 2020

Untuk daftar : https://smereg.smecorp.gov.my/reg/
Anda boleh guna logo ini tetapi harus mendaftar dengan KPDNHEP
Guna pakai logo tanpa kebenaran satu kesalahan
Dapatkan Sijil Perakuan Status PKS Digital anda sekarang!

Pendaftaran PERCUMA untuk tempoh sah 1 tahun bagi permohonan bermula 1 Mac 2020 sehingga 31 Ogos 2020

Untuk daftar : https://smereg.smecorp.gov.my/reg/
Dengan kos hanya RM95 setahun, jenama anda terpelihara daripada dicuri atau diciplak oleh pihak tidak bertanggungjawab. Pilihan di tangan anda.

Daftar jenama anda di www.myipo.gov.my atau hubungi Talian Harta Intelek di 03 22998880 sekarang!
Program Galakan Eksport Bumiputera (GEB)

Raih peluang pertumbuhan baharu, lonjakkan jenama anda dalam rantaian bekalan global!

GEB menyokong kesiapsagaan PKS Bumiputera dalam meneroka pasaran eksport melalui:

✅ Peningkatan Kapasiti Pra-Eksport
✅ Kemudahan Sedia Eksport

Menawarkan Pakej Bantuan meliputi Khidmat Nasihat Perniagaan dan Bantuan Kewangan

Merentas sempadan, merintis kejayaan bersama GEB

Permohonan kini telah dibuka

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi / layari:
☎️1300-30-6000
Program Peningkatan Enterpris Bumiputera (BEEP)

Permohonan kini telah dibuka 💻

Realisasikan matlamat anda menjadi perniagaan kukuh, kompetitif dan dinamik!

BEEP membantu meningkatkan kapasiti, keupayaan dan produktiviti bagi setiap tahap perniagaan dari Permulaan, Pertumbuhan dan Pengembangan hingga Matang …..

Menawarkan Pakej Bantuan Bersepadu meliputi akses kepada Khidmat Nasihat Perniagaan dan Bantuan Kewangan
Melangkahlah ke hadapan bersama BEEP….

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi / layari / tonton:
1-3000-30-6000
𝐊𝐄𝐌𝐁𝐀𝐍𝐆𝐊𝐀𝐍 𝐏𝐄𝐑𝐍𝐈𝐀𝐆𝐀𝐀𝐍 𝐀𝐍𝐃𝐀 𝐃𝐄𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐇𝐈𝐉𝐑𝐀𝐇 𝐒𝐄𝐋𝐀𝐍𝐆𝐎𝐑 💥

Pinjaman mikrokredit perniagaan mudah, cepat dan tidak membebankan. Inisiatif Kerajaan Negeri Selangor.

𝑻𝒆𝒓𝒃𝒖𝒌𝒂 𝒖𝒏𝒕𝒖𝒌 𝒔𝒆𝒎𝒖𝒂 𝒌𝒂𝒖𝒎

🎯 Pinjaman sehingga RM 50,000
🎯 Tanpa penjamin
🎯 Tanpa cagaran
🎯 Tanpa faedah
🎯 Caj khidmat berpatutan
🎯 Ada simpanan / tabungan
🎯 Manfaat perlindungan pinjaman
🎯 Bimbingan & kursus keusahawanan
🎯 Berpeluang menyertai koperasi KOHIJRAH


Berminat? Hubungi kami sekarang, untuk menyemak sama ada anda layak!!!

👉🏻👉🏻👉🏻https://forms.gle/r2ryDetuBt6Thf6V6
Program Galakan Eksport Bumiputera (GEB)

Raih peluang pertumbuhan baharu, lonjakkan jenama anda dalam rantaian bekalan global!

GEB menyokong kesiapsagaan PKS Bumiputera dalam meneroka pasaran eksport melalui:

✅ Peningkatan Kapasiti Pra-Eksport
✅ Kemudahan Sedia Eksport

Menawarkan Pakej Bantuan meliputi Khidmat Nasihat Perniagaan dan Bantuan Kewangan

Merentas sempadan, merintis kejayaan bersama GEB

Permohonan kini telah dibuka

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi / layari:
☎️1300-30-6000

GERAN MESIN

Tak Perlu BAYAR Balik! – TAWARAN Geran Argopreneur Muda Untuk Golongan BELIA Malaysia

PENTINGNYA DAFTAR DENGAN AGENSI KERAJAAN

https://facebook.com/sitiroziah.adam

Hai gais,
Hari ini saya nak share. Saya nak jenis orang yang suka daftar dan rajin pergi program agensi kerajaan. Tanya lah kawan2 yang mengenali saya. Saya lah usahawan Mara, Risda, HDC, Matrade, Fama, MOA, Hijrah, Upens, Invest Selangor dan sewaktu dengan nya. Semua agensi saya join.
Nak tahu apa kelebihannya?
1. Bukan setakat daftar ya. Saya ni jenis rajin join program yang agensi anjurkan. Muka saya di mana2.
2. Jadi mereka nampak kesungguhan saya untuk belajar mencari ilmu dan mahu dapat bantuan daripada mereka.
3. Maka apabila ada program yang mereka anjurkan. Saya akan sentiasa dapat first hand info samada dia orang call atau melalui email.
4. Alhamdulillah, rezeki packaging baru vco flavours banyak agensi kerajaan yang memilih saya saya sebagai student mereka.Rezeki saya dan syarikat saya.
5. Baru2 saya berjumpa dengan jutawan produk F& B minggu lepas. Mereka share dengan saya kesilapan mereka ialah mereka tak pernah daftar atau melalui program agensi kerajaan selama 10 tahun. Sales mereka memang juta2 lah.
Jadi bila sekarang mereka jumpa, agensi kerajaan kata balik, kau orang dah besar, boleh je pinjam bank, bagi jelah chance usahawan yang masih kecil. Tapi saya tahu je ramai usahawan2 berjaya dan sales juta, masih bernaung di bawah agensi kerajaan.
6. Bila jumpa dengan agensi kerajaan tu pastikan lah, dokumen syarikat lengkap, maknanya akaun syarikat up to date. Ada SSM, ada lesen PBT, daftar LHDN, lagi baik kalau ada premis, baru lah mereka senyum nak bantu. Jangan datang dengan air liur. Jangan salahkan mereka bila mereka tak bantu. Bantu diri dulu.
7. Moral of story : Daftar dan ikutilah program dengan agensi kerajaan masa bisnes masih kecil. Mereka akan bimbing kita sampai besar. Tak caya tanya lah otai2 dalam bisnes. Geran dan dana bantuan mereka kiri kanan depan belakang. Saya belajar dari mereka.
8. Jangan kata akak tak payung ya. Akak dah rasa dapat geran dan bantuan walaupun bisnes masih tak besar lagi. Akak dah bongkar rahsia nak dapat dana atau geran dari agensi kerajaan. Sekarang ni, terpulang kepada diri sendiri. Tepuk dada tanya poket.
Ok. Gais, have to go. Nak check anak pack barang customer order vco flavours. Alhamdulillah. Terima kasih Allah.


JOM ke klinik usahawan, luahkan permasalahan anda dalam bisnes..

Masalah dalam bisnes kadangkala suami/isteri malah saudara-mara tidak boleh bantu kecuali mereka yang terlibat dalam bisnes. 
Kami sedia dengar kemudian kita rancang ke arah memajukan perniagaan anda.
 
Mari Kita berusaha bersama-sama, Insha Allah ianya akan berjaya
 
 

PERJUANGAN SAYA UNTUK MEMBANTU USAHAWAN DAN PENIAGA BUMIPUTERA

Saya bergerak aktif sejak 2009 hinggakan mendapat perhatian Menteri, Kementerian dan agensi kerajaan.

Saya berhasrat untuk menghimpunkan usahawan dan peniaga dibawah SMELink @ SME BUSINESS CENTRE & NETWORKING dan menjadi sebuah komuniti usahawan seperti AIM (Amanah Ikhtiar Malaysia).

Saya merancang untuk menubuhkan koperasi bagi wujudkan MART bagi menempatkan produk ahli.

Bukan setakat itu saja, koperasi juga boleh memberi pinjaman modal untuk ahli.



Saya perlukan sokongan anda bagi merealisasikan himpunan usahawan dan peniaga.

Bantu saya mengajak rakan usahawan menyertai kami.

Folo saya di facebook
https://facebook.com/rchepin/

BANTUAN NIAGA DARI KAMI

KEJAYAAN MEMBIMBING USAHAWAN

EVENT TEMPATAN

EVENT ANTARABANGSA

KOMEN USAHAWAN TENTANG KAMI

KAMI BANTU CARIKAN PASARAN PRODUK

PROGRAM PENGIKLANAN DI TV

Tahukah anda, kerajaan telah sediakan
GERAN PENGIKLANAN DI TV HIJRAH 30K

YURAN PENYERTAAN

Hanya RM50 sebagai
Ahli Affiliate @ Komuniti.

Yuran tersebut kami masukkan ke dalam TABUNG BANTUAN NIAGA untuk bantu ahli mengikut giliran.

'Siapa Daftar Dulu, Didahulukan'

Setiap Ahli bakal terima RM300 setiap pusingan dan namanya dimasukkan semula untuk terima bantuan dipusingan seterusnya tanpa dikenakan bayaran lagi.

Had maksima RM3000 atau 10 pusingan.



SYARAT KELAYAKAN TERIMA BANTUAN

Peringkat Pertama :
Jadi Ahli Komuniti / Affiliate dan perkenalan 3 menjadi ahli maka sistem akan upgrade keahlian menjadi
ahli premium.
Anda layak mendapat bantuan niaga yang ditawarkan mengikut giliran.

Anda akan diberi link seperti ini https://jomniaga.net/nama anda bagi membolehkan rakan mendaftar dibawah anda.

Bagi mempercepat giliran anda atau jumlah RM300 terkumpul, anda boleh mendaftar seberapa ramai peniaga dan peniaga menjadi ahli.

Anda boleh menyemak jumlah bantuan terkumpul pada bila-bila masa. Apabila bantuan terkumpul RM300, anda boleh tebus guna untuk apa saja tujuan.


PERSOALAN LAZIM

Apa anda dapat apabila membayar yuran?

Yuran yang anda bayar adalah untuk menjadi ahli komuniti usahawan dan mendapatkan bimbingan pembangunan peniagaan dari pihak kami.

Kami dengan rela hati mengagihkan duit yuran kepada ahli sekiranya mereka memperkenalkan rakan menjadi ahli dengan cara mengikut giliran dan pusingan.

Berapa lama pusingan akan berlaku?
Setiap 12 penyertaan ahli premium, satu pusingan akan berlaku. Ahli yang telah menerima bantuan akan dimasukkan namanya untuk terima bantuan dipusingan seterusnya.

Siapa yang boleh sertai?
Sesiapa saja termasuk bakal usahawan layak sertai program ini.

Ajaklah seberapa ramai usahawan dan peniaga sertai program ini supaya mereka dapat bimbingan dan bantuan niaga yang ditawarkan.

Yuran hanya RM50 sahaja.
Faedahnya lebih nilai dari jumlah yang dibayar.


Contoh penyata bantuan, sila rujuk lampiran dibawah @ sebelah

SEMINAR YANG WAJAR ANDA SERTAI SELEPAS PKP

1. KLINIK USAHAWAN

2. PENGENDALI PENYEDIAAN MAKANAN

3. PEMOHONAN SIJIL MeSTI

4. PERMOHONAN SIJIL HALAL

5. PENAMBAH BAIK MUTU PRODUK

6. PENINGKATAN PEMBUNGKUSAN PRODUK

7. PERAKAUAN SYARIKAT

8. KERTAS RANCANGAN PERNIAGAAN

9. PENGIRAAN KOS DAN KETETAPAN HARGA

10. PERANCANGAN PROMOSI PRODUK

KELENDER EVENT

< 2019 >
June
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
May
May
May
May
May
May
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
July
July
July
July
July
July




Ayuh sertai komuniti kami
Kita boleh saling bantu

RAKAN KERJASAMA

Scroll to top