PROGRAM BIMBINGAN
UNTUK MAJU DALAM PERNIAGAAN

Tahukah anda 

Perniagaan yang anda usahakan berpontensi berkembang maju tetapi mungkin tidak nampak dan tercari hala tuju. 

Anda perlu ada pembimbing supaya nampak laluan KEJAYAAN

Mari kami tunjukkan perkara yang sepatutnya anda kena tahu dan ambil tindakan.

1. JENAMA /BRAND PRODUK

Sudahkah anda mendaftar atau buat trademark?

2. PRODUK DAH DAPAT PERSIJILAN?

Produk sekurang-kurangnya mendapat sijil MeSTI

3. SYARIKAT ANDA DAH DAFTAR DENGAN AGENSI KERAJAAN UNTUK DAPAT BANTUAN SEPERTI GERAN?

Kerajaan telah sediakan pelbagai bantuan melalui agensi untuk membantu usahawan seperti:-
1. GERAN TRADEMARK
2. GERAN MESIN & PERALATAN
3. GERAN PERSIJILAN
4. GERAN PACKAGING
5. GERAN PROMOSI DAN PENGIKLANAN
6. GERAN PEMBANGUNAN PEMASARAN
105019237_3431642240188151_8663459827149093429_o

Kami sedia beri bimbingan
dan tunjuk ajar.

Pengasas
dan Ketua Pembimbing

ROZALI 2
Saya selaku pengasas program ini bersama coach serta mentor sedia membimbing anda mengikut bidang perniagaan anda.
Ilmu dan pengalaman saya sebagai bekas  penyelidik pembangunan usahawan di UIAM boleh membantu anda.
Saya juga menjadi wakil Malaysia sebagai VIP Delegation di expo perdagangan Antarabangsa seperti Turki, Croatia, United Kingdom, Russia dll
 
sijil

Saya disenarai sebagai Mentor usahawan

 2015 Saya dipilih sebagai panel pra-bajet siaran langsung di TV1 dan siaran langsung di TV Hijrah

RAHSIA KEJAYAAN

Ikut kata nasehat pembimbing.
Rebut peluang, buat tanpa fikirkan kegagalan dan percaya usaha tangga kejayaan.


Beliau usahawan bimbingan saya dari 2008 hingga kini

RAMAI PENIAGA DAN USAHAWAN DALAM DILEMA
Dari Dulu hingga Kini

​Mampu keluarkan

produk bermutu tetapi tidak tahu nak pasarkan dimana....

Tidak tahu

Agensi kerajaan mana yang boleh bantu untuk kembangkan perniagaan..

Produk ada

Ada permintaan tetapi anda hadapi masalah modal pusingan

Kami tunjukkan

Agensi kerajaan mana yang boleh bantu anda untuk kembangkan perniagaan.

Kami sedia bantu

Tunjukkan hala tuju dan potensi perniagaan yang anda jalankan

Kami bantu tingkatkan

Mutu pengeluaran dan pembukusan produk

Kami tunjukkan

bagaimana untuk pasarkan produk ke pasaran tempatan dan antarabangsa malah kami akan bawa anda bersama usahawan lain mempromosikan produk dibawah pavilion SME BUSINESS CENTRE

KOMUNITI USAHAWAN SMELINK

Satu Hati, Satu Wawasan dan Saling Bantu

TEMPAT BERNIAGA

Kami mencari tempat untuk anda berniaga di IPTA/IPTS dan Event kerajaan dan swasta diseluruh Malaysia.

PERALATAN NIAGA

Kami berikan bantuan niaga sehingga RM3000 untuk anda beli peralatan niaga
PERSEDIAAN DIRI..
Anda pasti ingin berjaya dalam bisnes tetapi sejauhmana anda merancang untuk berjaya?
Anda harus percaya pada diri dan produk yang anda usahakan

CHECK LIST

SSM Bila tamat tempoh?
Dah baharui?
Syarikat anda dah daftar dengan agensi kerajaan?
Daftarlah kerana banyak bantuan disediakan
Jenama produk anda dah daftar Trademark?
Ingat!! selagi anda tidak daftarkan, jenama itu bukan milik anda
Sijil ini penting supaya pengguna yakin untuk mengguna produk anda
Daftar percuma saja
Jika produk anda miliki sijil halal maka pasaran sangat luas
Ingat !! proses pengeluaran produk dirumah tidak boleh mendapat sijil halal
Anda boleh guna logo ini tetapi harus mendaftar dengan KPDNHEP
Guna pakai logo tanpa kebenaran satu kesalahan

PEMBANGUNAN PRODUK

Apa anda tulis di packaging produk bahagian hadapan?
Apa anda tulis di packaging bahagian belakang?
Produk anda telah ada nutrition fact?
 
Produk anda telah ada Barcode?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

BANTUAN KERAJAAN

Dapatkan Sijil Perakuan Status PKS Digital anda sekarang!

Pendaftaran PERCUMA untuk tempoh sah 1 tahun bagi permohonan bermula 1 Mac 2020 sehingga 31 Ogos 2020

Untuk daftar : https://smereg.smecorp.gov.my/reg/
Anda boleh guna logo ini tetapi harus mendaftar dengan KPDNHEP
Guna pakai logo tanpa kebenaran satu kesalahan
Dapatkan Sijil Perakuan Status PKS Digital anda sekarang!

Pendaftaran PERCUMA untuk tempoh sah 1 tahun bagi permohonan bermula 1 Mac 2020 sehingga 31 Ogos 2020

Untuk daftar : https://smereg.smecorp.gov.my/reg/
Dengan kos hanya RM95 setahun, jenama anda terpelihara daripada dicuri atau diciplak oleh pihak tidak bertanggungjawab. Pilihan di tangan anda.

Daftar jenama anda di www.myipo.gov.my atau hubungi Talian Harta Intelek di 03 22998880 sekarang!
Program Galakan Eksport Bumiputera (GEB)

Raih peluang pertumbuhan baharu, lonjakkan jenama anda dalam rantaian bekalan global!

GEB menyokong kesiapsagaan PKS Bumiputera dalam meneroka pasaran eksport melalui:

✅ Peningkatan Kapasiti Pra-Eksport
✅ Kemudahan Sedia Eksport

Menawarkan Pakej Bantuan meliputi Khidmat Nasihat Perniagaan dan Bantuan Kewangan

Merentas sempadan, merintis kejayaan bersama GEB

Permohonan kini telah dibuka

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi / layari:
☎️1300-30-6000
Program Peningkatan Enterpris Bumiputera (BEEP)

Permohonan kini telah dibuka 💻

Realisasikan matlamat anda menjadi perniagaan kukuh, kompetitif dan dinamik!

BEEP membantu meningkatkan kapasiti, keupayaan dan produktiviti bagi setiap tahap perniagaan dari Permulaan, Pertumbuhan dan Pengembangan hingga Matang …..

Menawarkan Pakej Bantuan Bersepadu meliputi akses kepada Khidmat Nasihat Perniagaan dan Bantuan Kewangan
Melangkahlah ke hadapan bersama BEEP….

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi / layari / tonton:
1-3000-30-6000
𝐊𝐄𝐌𝐁𝐀𝐍𝐆𝐊𝐀𝐍 𝐏𝐄𝐑𝐍𝐈𝐀𝐆𝐀𝐀𝐍 𝐀𝐍𝐃𝐀 𝐃𝐄𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐇𝐈𝐉𝐑𝐀𝐇 𝐒𝐄𝐋𝐀𝐍𝐆𝐎𝐑 💥

Pinjaman mikrokredit perniagaan mudah, cepat dan tidak membebankan. Inisiatif Kerajaan Negeri Selangor.

𝑻𝒆𝒓𝒃𝒖𝒌𝒂 𝒖𝒏𝒕𝒖𝒌 𝒔𝒆𝒎𝒖𝒂 𝒌𝒂𝒖𝒎

🎯 Pinjaman sehingga RM 50,000
🎯 Tanpa penjamin
🎯 Tanpa cagaran
🎯 Tanpa faedah
🎯 Caj khidmat berpatutan
🎯 Ada simpanan / tabungan
🎯 Manfaat perlindungan pinjaman
🎯 Bimbingan & kursus keusahawanan
🎯 Berpeluang menyertai koperasi KOHIJRAH


Berminat? Hubungi kami sekarang, untuk menyemak sama ada anda layak!!!

👉🏻👉🏻👉🏻https://forms.gle/r2ryDetuBt6Thf6V6
Program Galakan Eksport Bumiputera (GEB)

Raih peluang pertumbuhan baharu, lonjakkan jenama anda dalam rantaian bekalan global!

GEB menyokong kesiapsagaan PKS Bumiputera dalam meneroka pasaran eksport melalui:

✅ Peningkatan Kapasiti Pra-Eksport
✅ Kemudahan Sedia Eksport

Menawarkan Pakej Bantuan meliputi Khidmat Nasihat Perniagaan dan Bantuan Kewangan

Merentas sempadan, merintis kejayaan bersama GEB

Permohonan kini telah dibuka

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi / layari:
☎️1300-30-6000

GERAN MESIN

Tak Perlu BAYAR Balik! – TAWARAN Geran Argopreneur Muda Untuk Golongan BELIA Malaysia

PENTINGNYA DAFTAR DENGAN AGENSI KERAJAAN

https://facebook.com/sitiroziah.adam

Hai gais,
Hari ini saya nak share. Saya nak jenis orang yang suka daftar dan rajin pergi program agensi kerajaan. Tanya lah kawan2 yang mengenali saya. Saya lah usahawan Mara, Risda, HDC, Matrade, Fama, MOA, Hijrah, Upens, Invest Selangor dan sewaktu dengan nya. Semua agensi saya join.
Nak tahu apa kelebihannya?
1. Bukan setakat daftar ya. Saya ni jenis rajin join program yang agensi anjurkan. Muka saya di mana2.
2. Jadi mereka nampak kesungguhan saya untuk belajar mencari ilmu dan mahu dapat bantuan daripada mereka.
3. Maka apabila ada program yang mereka anjurkan. Saya akan sentiasa dapat first hand info samada dia orang call atau melalui email.
4. Alhamdulillah, rezeki packaging baru vco flavours banyak agensi kerajaan yang memilih saya saya sebagai student mereka.Rezeki saya dan syarikat saya.
5. Baru2 saya berjumpa dengan jutawan produk F& B minggu lepas. Mereka share dengan saya kesilapan mereka ialah mereka tak pernah daftar atau melalui program agensi kerajaan selama 10 tahun. Sales mereka memang juta2 lah.
Jadi bila sekarang mereka jumpa, agensi kerajaan kata balik, kau orang dah besar, boleh je pinjam bank, bagi jelah chance usahawan yang masih kecil. Tapi saya tahu je ramai usahawan2 berjaya dan sales juta, masih bernaung di bawah agensi kerajaan.
6. Bila jumpa dengan agensi kerajaan tu pastikan lah, dokumen syarikat lengkap, maknanya akaun syarikat up to date. Ada SSM, ada lesen PBT, daftar LHDN, lagi baik kalau ada premis, baru lah mereka senyum nak bantu. Jangan datang dengan air liur. Jangan salahkan mereka bila mereka tak bantu. Bantu diri dulu.
7. Moral of story : Daftar dan ikutilah program dengan agensi kerajaan masa bisnes masih kecil. Mereka akan bimbing kita sampai besar. Tak caya tanya lah otai2 dalam bisnes. Geran dan dana bantuan mereka kiri kanan depan belakang. Saya belajar dari mereka.
8. Jangan kata akak tak payung ya. Akak dah rasa dapat geran dan bantuan walaupun bisnes masih tak besar lagi. Akak dah bongkar rahsia nak dapat dana atau geran dari agensi kerajaan. Sekarang ni, terpulang kepada diri sendiri. Tepuk dada tanya poket.
Ok. Gais, have to go. Nak check anak pack barang customer order vco flavours. Alhamdulillah. Terima kasih Allah.


JOM ke klinik usahawan, luahkan permasalahan anda dalam bisnes..

Masalah dalam bisnes kadangkala suami/isteri malah saudara-mara tidak boleh bantu kecuali mereka yang terlibat dalam bisnes. 
Kami sedia dengar kemudian kita rancang ke arah memajukan perniagaan anda.
 
Mari Kita berusaha bersama-sama, Insha Allah ianya akan berjaya
 
 

PERJUANGAN SAYA UNTUK MEMBANTU USAHAWAN DAN PENIAGA BUMIPUTERA

Saya bergerak aktif sejak 2009 hinggakan mendapat perhatian Menteri, Kementerian dan agensi kerajaan.

Saya berhasrat untuk menghimpunkan usahawan dan peniaga dibawah SMELink @ SME BUSINESS CENTRE & NETWORKING dan menjadi sebuah komuniti usahawan seperti AIM (Amanah Ikhtiar Malaysia).

Saya merancang untuk menubuhkan koperasi bagi wujudkan MART bagi menempatkan produk ahli.

Bukan setakat itu saja, koperasi juga boleh memberi pinjaman modal untuk ahli.



Saya perlukan sokongan anda bagi merealisasikan himpunan usahawan dan peniaga.

Bantu saya mengajak rakan usahawan menyertai kami.

Folo saya di facebook
https://facebook.com/rchepin/

BANTUAN NIAGA DARI KAMI

KEJAYAAN MEMBIMBING USAHAWAN

EVENT TEMPATAN

EVENT ANTARABANGSA

KOMEN USAHAWAN TENTANG KAMI

KAMI BANTU CARIKAN PASARAN PRODUK

PROGRAM PENGIKLANAN DI TV

Tahukah anda, kerajaan telah sediakan
GERAN PENGIKLANAN DI TV HIJRAH 30K

YURAN PENYERTAAN

Hanya RM50 sebagai
Ahli Affiliate @ Komuniti.

Yuran tersebut kami masukkan ke dalam TABUNG BANTUAN NIAGA untuk bantu ahli mengikut giliran.

'Siapa Daftar Dulu, Didahulukan'

Setiap Ahli bakal terima RM300 setiap pusingan dan namanya dimasukkan semula untuk terima bantuan dipusingan seterusnya tanpa dikenakan bayaran lagi.

Had maksima RM3000 atau 10 pusingan.



SYARAT KELAYAKAN TERIMA BANTUAN

Peringkat Pertama :
Jadi Ahli Komuniti / Affiliate dan perkenalan 3 menjadi ahli maka sistem akan upgrade keahlian menjadi
ahli premium.
Anda layak mendapat bantuan niaga yang ditawarkan mengikut giliran.

Anda akan diberi link seperti ini https://jomniaga.net/nama anda bagi membolehkan rakan mendaftar dibawah anda.

Bagi mempercepat giliran anda atau jumlah RM300 terkumpul, anda boleh mendaftar seberapa ramai peniaga dan peniaga menjadi ahli.

Anda boleh menyemak jumlah bantuan terkumpul pada bila-bila masa. Apabila bantuan terkumpul RM300, anda boleh tebus guna untuk apa saja tujuan.


PERSOALAN LAZIM

Apa anda dapat apabila membayar yuran?

Yuran yang anda bayar adalah untuk menjadi ahli komuniti usahawan dan mendapatkan bimbingan pembangunan peniagaan dari pihak kami.

Kami dengan rela hati mengagihkan duit yuran kepada ahli sekiranya mereka memperkenalkan rakan menjadi ahli dengan cara mengikut giliran dan pusingan.

Berapa lama pusingan akan berlaku?
Setiap 12 penyertaan ahli premium, satu pusingan akan berlaku. Ahli yang telah menerima bantuan akan dimasukkan namanya untuk terima bantuan dipusingan seterusnya.

Siapa yang boleh sertai?
Sesiapa saja termasuk bakal usahawan layak sertai program ini.

Ajaklah seberapa ramai usahawan dan peniaga sertai program ini supaya mereka dapat bimbingan dan bantuan niaga yang ditawarkan.

Yuran hanya RM50 sahaja.
Faedahnya lebih nilai dari jumlah yang dibayar.


Contoh penyata bantuan, sila rujuk lampiran dibawah @ sebelah

SEMINAR YANG WAJAR ANDA SERTAI SELEPAS PKP

1. KLINIK USAHAWAN

2. PENGENDALI PENYEDIAAN MAKANAN

3. PEMOHONAN SIJIL MeSTI

4. PERMOHONAN SIJIL HALAL

5. PENAMBAH BAIK MUTU PRODUK

6. PENINGKATAN PEMBUNGKUSAN PRODUK

7. PERAKAUAN SYARIKAT

8. KERTAS RANCANGAN PERNIAGAAN

9. PENGIRAAN KOS DAN KETETAPAN HARGA

10. PERANCANGAN PROMOSI PRODUK

KELENDER EVENT

< 2019 >
August
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
July
July
July
July
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
  • SEMINAR INFINITI E-COMMERCE PENANG 2019
    09:00 -17:00
    2019.08.20-2019.08.21

    “SEMINAR INFINITI E-COMMERCE PENANG 2019”

    Anjuran MMK Pembangunan Usahawan P.Pinang,SME Corp, PDC dan Gorgeous Geeks, maklumat program seperti ketetapan berikut:

    Tarikh : 20 – 21 Ogos 2019*
    Masa : 8.30 pagi – 5.00 ptg
    Tempat: Sunway Hotel, Seberang Jaya.

    Bersama :-
    – Gorgeous Geeks
    – Google
    – PGMall
    – Pos Malaysia
    – IT Comp
    – Buy Malaysia
    – Mp@y
    – ipay88
    – Squarelet
    – Website Set-up TM

    Daftar secara online melalui link berikut:
    Tempat terhad.
    Dwi Bahasa.

    https://docs.google.com/forms/d/1E7ThI2NhhbHo-EsEzDUDGUIK5r6XMLn-L3EjAHxUJgY/viewform?edit_requested=true

    Hubungi :

    04-3904519
    04-6505135

    #MEDMalaysia
    #SMECorpMalaysia
    #AzmiSaid
    #MemimpinPKSkehadapan
    #LeadingSMEsFoward.

21
  • BENGKEL RANCANGAN PERNIAGAAN
    All day
    2019.08.21

    Hai, hangpa yang ada kat Utagha sana! 🤗

    Nak habaq mai ni, Bengkel Rancangan Perniagaan akan diadakan pada 21 Ogos ini di Pejabat Wilayah Utara.

    Hangpa nak buat Rancangan Perniagaan bagi mantap kena la mai belajaq.

    Benda baik macam ni kena la kongsi. Jangan lupa ajak sama kawan-kawan hangpa untuk mai sekali na. 😉

    #bengkelRP
    #bengkelrancanganperniagaan
    #usahawanPUNB
    #usahawanBumiputera
    #PulauPinang
    #utara

  • Kursus Penambahbaikan Pembungkusan
    All day
    2019.08.21
    Safira Country Club, Seberang Jaya

    FAMA Negeri Pulau Pinang akan mengadakan ”Kursus Penambahbaikan Pembungkusan Dan Pelabelan Produk Sayur-Sayuran Dan Buah-Buahan”.

    📍 Safira Country Club, Seberang Jaya
    🗓 21hb Ogos 2019 (Rabu)
    ⏰ 9.00 Pagi – 5.00 Petang

    Terbuka kepada usahawan Tani dan peserta Ladang Kontrak negeri Pulau Pinang. Sekiranya berminat boleh menghubungi :

    Pej. FAMA Pulau Pinang 04-390 7222 / Caw. Promosi
    En Norman 016-367 6781
    Cik Farah 011-2841 5072

    #famadihatirakyat
    #pertanianadalahsumberrezeki

    Jom sertai komuniti
    SMELink…
    https://jomniaga.net/home/

  • KURSUS SIJIL LATIHAN PENGENDALIAN MAKANAN
    09:00 -17:00
    2019.08.21

    KURSUS SIJIL LATIHAN PENGENDALIAN MAKANAN.
    ===========================================
    Setiap hari Rabu
    Di Seri Kembangan (Kuden Academy)

    Jommm jumpa uncle dsana… insyaAllah.

    Daftar melalui:
    talian : www.kuden.com.my/#register
    whatsapp : 0192681620

     — at Kuden Food Safety Academy.

  • HDC akan menganjurkan Business Matching bersama Hypermarket
    09:00 -17:00
    2019.08.21

    Assalamulaikum / Selamat Sejahtera,

    HDC akan menganjurkan Business Matching bersama Hypermarket untuk syarikat Halal tempatan. Maklumat program adalah seperti berikut:

    Tarikh: 21 Ogos 2019 (Rabu)
    Masa: 9 am- 5 pm
    Tempat: Ballroom B, Level 1, Renaissance Hotel, Kuala Lumpur

    Program ini terbuka untuk 100 buah syarikat sahaja dan penyertaan adalah PERCUMA.

    Untuk menyertai, sila isi borang pendaftaran di sini ➡ https://bit.ly/32pgFm0

  • More events
    • BENGKEL RANCANGAN PERNIAGAAN
      All day
      2019.08.21

      Hai, hangpa yang ada kat Utagha sana! 🤗

      Nak habaq mai ni, Bengkel Rancangan Perniagaan akan diadakan pada 21 Ogos ini di Pejabat Wilayah Utara.

      Hangpa nak buat Rancangan Perniagaan bagi mantap kena la mai belajaq.

      Benda baik macam ni kena la kongsi. Jangan lupa ajak sama kawan-kawan hangpa untuk mai sekali na. 😉

      #bengkelRP
      #bengkelrancanganperniagaan
      #usahawanPUNB
      #usahawanBumiputera
      #PulauPinang
      #utara

    • Kursus Penambahbaikan Pembungkusan
      All day
      2019.08.21
      Safira Country Club, Seberang Jaya

      FAMA Negeri Pulau Pinang akan mengadakan ”Kursus Penambahbaikan Pembungkusan Dan Pelabelan Produk Sayur-Sayuran Dan Buah-Buahan”.

      📍 Safira Country Club, Seberang Jaya
      🗓 21hb Ogos 2019 (Rabu)
      ⏰ 9.00 Pagi – 5.00 Petang

      Terbuka kepada usahawan Tani dan peserta Ladang Kontrak negeri Pulau Pinang. Sekiranya berminat boleh menghubungi :

      Pej. FAMA Pulau Pinang 04-390 7222 / Caw. Promosi
      En Norman 016-367 6781
      Cik Farah 011-2841 5072

      #famadihatirakyat
      #pertanianadalahsumberrezeki

      Jom sertai komuniti
      SMELink…
      https://jomniaga.net/home/

    • KURSUS SIJIL LATIHAN PENGENDALIAN MAKANAN
      09:00 -17:00
      2019.08.21
      KURSUS SIJIL LATIHAN PENGENDALIAN MAKANAN.
      ===========================================
      Setiap hari Rabu
      Di Seri Kembangan (Kuden Academy)

      Jommm jumpa uncle dsana… insyaAllah.

      Daftar melalui:
      talian : www.kuden.com.my/#register
      whatsapp : 0192681620

       — at Kuden Food Safety Academy.

    • HDC akan menganjurkan Business Matching bersama Hypermarket
      09:00 -17:00
      2019.08.21

      Assalamulaikum / Selamat Sejahtera,

      HDC akan menganjurkan Business Matching bersama Hypermarket untuk syarikat Halal tempatan. Maklumat program adalah seperti berikut:

      Tarikh: 21 Ogos 2019 (Rabu)
      Masa: 9 am- 5 pm
      Tempat: Ballroom B, Level 1, Renaissance Hotel, Kuala Lumpur

      Program ini terbuka untuk 100 buah syarikat sahaja dan penyertaan adalah PERCUMA.

      Untuk menyertai, sila isi borang pendaftaran di sini ➡ https://bit.ly/32pgFm0

22
  • KEARAH PERSIJILAN HALAL
    14:00 -18:00
    2019.08.22

    SMELINK akan berkerjasama dengan QES akan menjalankan satu program berkaitan produk makanan & minuman (juga lain-lain) dalam persediaan Persijilan Halal Jakim yg mempunyai kriteria seperti dibawah:

    1. produk dibuat dari rumah

    2. produk diluar persijilan Halal Jakim (9 scheme)

    QES akan buat audit ke rumah atau mana-mana premis. Kemudian akan nilaikan sejauh mana kesediaan usahawan utk pergi ke Persijilan Halal Jakim.

    Penilaian berdasarkan checklist yg ada. Seterusnya usahawan tersebut akan diberi sijil & % score. Logo boleh diletakkan pada packaging produk usahawan.

    Tarikh
    KHAMIS 22 Ogos 2019

    Masa
    2.00 ptg – 6.00 ptg

    Lokasi
    KUDEN FOOD SAFETY ACADEMY
    20-1 Jalan Indah 2/8, Taman Universiti Indah, 43300 Seri Kembangan

    Yuran
    RM100 – Ahli SMELINK
    RM150 – bukan ahli

    Nota:
    Ahli SMELINK boleh tebus guna bantuan niaga untuk membayar yuran penyertaan. Sila semak akaun masing-masing di web jomniaga.net

    Perkenalkan bukan ahli sertai seminar ini, anda akan diberi ganjaran RM50

    Minat, sila tempahan sekarang.

    CIMB 8009030298
    SME BUSINESS CENTRE

    Hotline
    014-6119611

  • KLINIK USAHAWAN LEMBAH KELANG
    14:45
    2019.08.22

    *KLINIK USAHAWAN SMELINK*

    Tarikh
    KHAMIS 22 Ogos 2019

    Masa
    10.00 pg – 1.00 ptg

    Lokasi
    KUDEN FOOD SAFETY ACADEMY
    20-1 Jalan Indah 2/8, Taman Universiti Indah, 43300 Seri Kembangan

    *Yuran*
    PERCUMA – Ahli SMELINK
    Bukan ahli haruslah menjadi ahli dulu.

    Minat, sila wasap.my/60146119611/klinik+usahawan+lembah+kelang

23
  • 09:00 -23:00
    2019.08.23-2019.08.25

    [14 HARI MENJELANG *#FMA2019*]

    *PANGGILAN AKHIR* kepada peniaga yang berminat untuk menyertai festival merdeka terbesar di Ampang. *DAFTAR SEKARANG!*
    .
    📆 *23 Ogos – 25 Ogos 2019*
    ⏰ *8.00AM – 12.00AM*
    📍 *Padang Perbandaran Ampang Jaya*
    .
    *PELBAGAI AKTIVITI MENARIK* disediakan untuk anda seisi keluarga. Masuk adalah *PERCUMA* 🎪💃🏻
    .
    LOT F&B (10’x20’): *#RM1600*
    LOT PRODUK KERING (10’x10’): *#RM650*
    (Khemah, Meja, Kerusi, Plugpoint, Pas Vendor)
    .
    KLIK LINK *‘WHATSAPP’* DIBAWAH UNTUK MENDAFTAR LOT NIAGA & ZUMBA:
    .
    *LOT NIAGA BASAH & KERING:*
    www.wasap.my/60146119611/LotNiagaMPAJ

  • 10:00 -23:00
    2019.08.23-2019.09.01

    **ADMIN TUMPANG LALU Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Kepada semua peniaga.*

    ➡ *DIN ENTERTAIMENT * ↩↩!! *MENGANJURKAN FIESTA GEMPAK MERDEKA 2019 📢📢 📢📢📢📢*

    *FIESTA GEMPAK MERDEKA REUNION ARTIS*DIDATARAN UDANG GALAH TELUK INTAN PERAK 2019* 🔦🔦🔦
    🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆

    *🔊🔊MERDEKA*♨♨
    *🔊🔊MERDEKA*♨♨
    *🔊🔊MERDEKA*♨♨

    *BERTEMPAT🎪🎪🎪*
    *🔊🔉DI DATARAN UDANG GALAH TELUK INTAN*
    *PERAK 2019*
    📇📇📇📇📇📇📇📇📇📇📇📇📇

    *TARIKH*🔭🔭
    *👉 23HB OGOS – 01HB SEPT*
    *2019*
    *( 10HARI )*
    📌📌📌📌📌📌📌📌📌📌📌📌📌

    *⏰MASA*⏰*
    *👉10:00 pagi – 12:00 malam*
    📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟📟
    *KONSERT* *ARTIS* *MALAYSIA* 📟📟📟📟
    *RAJA* *FUNFAIR* *XPDC*
    *KUMP* *F.O.R*
    *KUMP* *GRANITE*
    *KUMP* *HARDBAND*
    *KUMP* *HM* *BAND*
    *KUMP* *KC* *GROUP*
    📟 *ARTIS* *SINGAPORE*
    *KUMP* *URS*
    *KUMP* *MAVIA*
    *KUMP* *XIN4NIA*
    *KUMP* *DENOVA*

    *PENIAGA2 YANG DIPERLUKAN :*
    👉 *POKOK BUNGA**
    *👉 KOSMETIK*
    *👉 KARPET*
    *👉 COWAY*
    👉 *CUCKKO*
    👉 *KASUT BUNDLE*
    👉 *BAJU TIDUR*
    👉 *GADJET*
    👉 *JERSI*
    👉 *PAKAIAN KANAK2*
    👉 *AKSESORI*
    👉 *KASUT SPORT*
    👉 *KASUT WANITA*
    👉 *DAN APA2 AJE*

    *LOT 20×20 RM 1800.00* 🎪🎪
    *LOT 20X10 RM 1000.00* 🎪🎪
    *LOT CONER +++ RM 200*🎪🎪
    *LOT* *BASAH* *20X20* *RM* *2000.00* 🎪🎪
    *DEPOSIT*💶💶💶🔐🔐
    *RM 500 untuk LOCK tapak anda!!!*
    *Tanpa DEPOSIT, tapak anda TIDAK akan di LOCK*.‼

    *♐♐BERMINAT❓❓❓*
    *Sila wassap*
    *↪↪ *0176271393* ( *UDDIN* ) *↪↪ *0135052454* ( *MAISARA* )

    * ✔UNTUK MENDAPATKAN LAYOUT BOLE PM TEPI*👍👍

  • 10:00 -23:00
    2019.08.23-2019.09.01

    🤹🏻‍♂📣💰🎊🎏🚩🎼🏵🎪🎁🎉
    Bismillah…
    *5 Lot Yg Tinggal*
    *5 Lot Yg Tinggal*
    *5 Lot Yg Tinggal*
    JOM KITA GEGAR BANDAR KUANTAN (SERAMBI TERUNTUM) SEMPENA BULAN KEMERDEKAAN 2K19

    🇲🇾 EVENT :
    *SERAMBI TERUNTUM MERDEKA FIESTA 2019*

    🎪 TEMPAT :
    *TAPAK PARKIR HADAPAN SERAMBI TERUNTUM KUANTAN PAHANG*
    [TAPAK – C]

    🎡 ANJURAN :
    *Fz Legacy Ent.*

    🗓 *23hb.OGOS.2019* ⏩⏩⏩ *1hb.SEPT.2019* (10 HARI GEGAR BOH…!!)
    ————————–
    ⏰ WAKTU : *10.00 Pagi – 12.00Mlm* *(SETIAP HARI WAJIB)*
    🎬 HARGA 🎪MERDEKA SPECIAL
    🎪 20×20 = *RM2,300*
    🎪 20×10 = *RM1,500*
    🎪 10×20 = *RM1,300*
    🎪 Corner(+) *RM 200*
    🔒🎪 *DEPOSIT / LOCK*
    *=RM1000*
    *DEPOSIT SAMPAH=RM100(DIKEMBALIKAN KALAU KHEMAH BERSIH&KEMAS)*😁
    *#10×10 = RM800* *KHEMAH-MEJA S’Diri*
    *TERHAD 10 TAPAK*

    *JAMINAN 💯 – TEAM KAMI TITIK BERATKAN PROMOSI GEMPAK & BERKESAN..*
    ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
    *BAKI 5 LOT SAHAJA*
    KAMI HANYA MEMERLUKAN VENDOR-VENDOR BERIKUT:
    🧕TUDUNG
    👟KASUT SUKAN
    👖JEANS LELONG
    👕TSHIRT LELONG
    👚BLOUSE WANITA
    📱GAJET
    🍏JERUK&BUAH
    🌱POKOK *PM TEPI*

    __1st COME 1st SERVE__
    📳 *Azman*
    *www.wasap.my/60125269761/STEvt*
    *Krul*
    *www.wasap.my/60168439665/STEvt*
    SpecialThanks/ Support :
    #MPK#PDRM#KPM#
    #SrmbiTrmtumAdmin#
    #Team&Crew# TQ

24
  • KELAS MAKEUP
    All day
    2019.08.24

    BERITA BAIK BUAT WARGA *SHAH ALAM*
    ====================================

    KELAS MAKEUP YURAN RM50
    BERSAMA MAKEUP ARTIS

    Try test produk terbaik n belajar makeup

    PRODUK ORGANIC NO 1 DI MALAYSIA

    Berikut adalah detail kelas:
    Tarikh : 24/08/2019
    Masa : 10.00am – 05.00pm
    Tempat: Bangunan MARA N. SELANGOR.
    ANGGERIK MALL.
    NO 5, JLN 14/8, Seksyen 14, Selangor.

    Yuran pendaftaran : RM50.00
    PERCUMA : Hadiah
    Sijil disediakan
    Nota disediakan

    Pm/wasap Badariah
    www.wasap.my/60132309437/joinkelasmakeupshahalam

    Atau

    PM/wasap pada riena

    Sadberina Ishak: www.wasap.my/60132658034/joinkelasmakeupshahalam

25
  • 08:00 -17:00
    2019.08.25-2019.08.29

    Kursus Kejuruteraan Aluminium Kabinet Dapur.

    Tarikh: 25-29 Ogos 2019.

    Untuk pertanyaan / penyertaan, sila hubungi En. Azmaen di talian 0196757049 atau En. Shah di talian 016726830.

    Anda juga boleh whatsapp beliau di https://wa.me/60196757049 atau https://wa.me/60167268310.

  • SEMINAR KURSUS SIJIL LATIHAN PENGENDALI MAKANAN
    09:00 -13:00
    2019.08.25

    KURSUS SIJIL LATIHAN PENGENDALI MAKANAN
    ========================================
    Di BERTAM, Penang.
    Ahad 25/8/2019

    Jommm peserta peserta dari Penang dan yang berdekatan untuk mengikuti kursus bersama uncle nanti…insyaAllah.

    Hubungi Ayu (0169367641)
    atau terus daftar online:
    www.kuden.com.my/#register

    Terima kasih.

26
27
28
29
  • MINGGU USAHAWAN NASIONAL
    09:00 -20:00
    2019.08.29-2019.09.01

    Minggu Usahawan Nasional (MUN) 2019 merupakan satu program susulan hasil daripada pelancaran Dasar Keusahawanan Nasional 2030 yang disempurnakan oleh YAB Perdana Menteri pada 11 Julai 2019.

    Penganjuran MUN 2019 secara julung kalinya oleh MED ini akan bermula pada 29 Ogos hingga 1 September 2019 bertempat di Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS), Serdang, Selangor.

    MUN 2019 merupakan inisiatif MED untuk mengintegrasikan pelbagai aktiviti/program keusahawanan merentasi kementerian/agensi serta pihak swasta dalam satu platform atau ekosistem yang menyeluruh. Di samping itu, penganjuran MUN 2019 ini juga akan bertindak sebagai pemangkin serta roadmap ke arah mencapai Negara Keusahawanan Unggul 2030.

    Secara idealnya juga, penganjuran MUN 2019 menyokong peranan utama MED dalam memacu pembangunan keusahawanan negara. Selain itu, MUN 2019 bertindak sebagai program utama berorientasikan keusahawanan di peringkat nasional yang diselaraskan oleh MED melalui kerjasama semua pihak berkepentingan.

    Nantikan MUN yang bakal mengemparkan MAEPS, Serdang pada 29 Ogos 2019 – 1 September 2019.

    #MEDMalaysia
    #DKN2030
    #UsahawanWiraEkonomi
    #NegaraKeusahawananUnggul2030

  • 09:00 -22:00
    2019.08.29-2019.09.01

    *Kementerian Pembangunan Usahawan (MED)* akan menganjurkan *Program Satu Daerah Satu Industri (SDSI) peringkat Nasional* bersempena *Minggu Usahawan Nasional (MUN) 2019*

    Tarikh : *29 Ogos hingga 1 Sept. 2019* (Khamis-Ahad)
    Tempat : *Malaysia Agro Exposition Park (MAEPS)*, Serdang, Kuala Lumpur

    Jika berminat untuk Booth Jualan sila kemukan maklumat

    *Nama :*
    *Nama Syarikat :*
    *Alamat :*
    *Produk utk Jualan :*
    *No. Telefon :*

    Saiz Booth : *10’x10*
    Kemudahan Booth : *Meja 2’x4′, 2 Kerusi, 1 Punca Elektrik*

    *Booth adalah TERHAD, Siapa Cepat dia Dapat*

  • KARNIVAL INDUSTRI ASAS TANI NEGERI SEMBILAN
    09:00 -22:00
    2019.08.29-2019.09.01

    📢 Perhatian warigh semuo

    Jom ke KARNIVAL INDUSTRI ASAS TANI NEGERI SEMBILAN.

    PADA 29 OGOS 2019 – 1 SEPT 2019 (Khamis-Ahad), Jam 10.00pagi-10.00malam, Bertempat di Perkarangan Mydin Senawang

    Istimewa Program Kali ini

    #himpunan usahawan IAT terbesar Negeri Sembilan
    #pameran & #jualan
    #butik Agromas istimewa buat orang negeri sembilan
    #jualan terus dari ladang
    #jualan produk segar
    #karavan & #food Truck
    #pelbagai aktiviti menarik

    #saya anak negeri
    #mybestbuy

    Dr. Mahathir bin Mohamad
    Salahuddin Ayub
    IshakIsmail_FAMA

    Apo laie semuo jom ramai-ramai sorbu dan meriahkan karnival kita..

    #famadihatirakyat
    #famahq
    #pasartanihq

    P/s : Untuk usahawan yang berminat boleh menghubungi Pusat Operasi Senawang (06-6777865) Sambungan ke unit IAT bagi maklumat program…

  • KLINIK USAHAWAN – ZON UTARA
    10:00 -17:00
    2019.08.29

     

    SMELink dengan kerjasama UNISHAMS akan menganjurkan KLINIK USAHAWAN – ZON UTARA 2019

    *Intipati Klinik Usahawan*
    ✒Mengupas permasalahan usahawan dalam bisnes

    ✒Memperbetulkan Kesilapan dalam bisnes

    ✒Kearah persijilan halal

    ✒Kemahiran perundingan dalam urusniaga

    ✒Kaedah simpankira untuk rekod perniagaan

    ✒Kesalahan umum dalam perniagaan ATAU Perniagaan online

    ✒Ketahui agensi kerajaan yang boleh membantu.

    ✒Perkenalkan mentor yang bakal membimbing anda.

    ✒Ketahui potensi dan peluang perluaskan perniagaan dipasaran tempatan dan Antarabangsa.

    ✒ Program 6 month Growing bersama SMELink dan UniSHAMS menerusi kursus dan latihan setiap bulan.

    Bengkel Khas*
    ✒Penyediaan Rancangan Perniagaan

    ✒Peningkatan Rekabentuk pembungkusan produk

    ✒Menaik taraf status syt

    ✒Pembinaan website Satu syt satu website

    *Penceramah*
    Ybhg Dato’ Rozali Che Pin
    Pengasas Jom Niaga dot net

    Pn. Zaridah Zakaria
    Pensyarah Jabatan Perniagaan UniSHAMS

    Dr. Sajiah Yakob
    Pensyarah Jabatan Perakaunan
    UniSHAMS

    Dr. Rahayati Ahmad
    Dekan Kuliyyah Muamalat dan Sains Pengurusan
    UniSHAMS

    *Tarikh:*
    KHAMIS 29 0gos 2019

    *Jam*
    10.00 pagi – 5.00 ptg

    *Lokasi*
    A5.1.016
    Kuliyyah Muamalat dan Sains Pengurusan,
    UniSHAMS,
    Kuala Ketil,
    09300 Kedah.

    *Yuran*
    PERCUMA- Pelajar UNISHAMS
    RM100- Ahli SMELink
    RM150 – bukan Ahli

    Makan/minum, pagi, tengahari dan petang disediakan.

    Sijil penyertaan dikeluarkan oleh UNISHAMS

    Penyertaan terhad, jika minat, sila booking seat segera

    Nota:
    Ahli SMELINK boleh tebus guna bantuan niaga untuk membayar yuran penyertaan. Sila semak akaun masing-masing di web jomniaga.net

    Minat, sila tempahan sekarang.

    CIMB 8009030298
    SME BUSINESS CENTRE

    Beri maklumat ini untuk rekod
    Nama
    No hp
    Email

  • More events
    • MINGGU USAHAWAN NASIONAL
      09:00 -20:00
      2019.08.29-2019.09.01

      Minggu Usahawan Nasional (MUN) 2019 merupakan satu program susulan hasil daripada pelancaran Dasar Keusahawanan Nasional 2030 yang disempurnakan oleh YAB Perdana Menteri pada 11 Julai 2019.

      Penganjuran MUN 2019 secara julung kalinya oleh MED ini akan bermula pada 29 Ogos hingga 1 September 2019 bertempat di Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS), Serdang, Selangor.

      MUN 2019 merupakan inisiatif MED untuk mengintegrasikan pelbagai aktiviti/program keusahawanan merentasi kementerian/agensi serta pihak swasta dalam satu platform atau ekosistem yang menyeluruh. Di samping itu, penganjuran MUN 2019 ini juga akan bertindak sebagai pemangkin serta roadmap ke arah mencapai Negara Keusahawanan Unggul 2030.

      Secara idealnya juga, penganjuran MUN 2019 menyokong peranan utama MED dalam memacu pembangunan keusahawanan negara. Selain itu, MUN 2019 bertindak sebagai program utama berorientasikan keusahawanan di peringkat nasional yang diselaraskan oleh MED melalui kerjasama semua pihak berkepentingan.

      Nantikan MUN yang bakal mengemparkan MAEPS, Serdang pada 29 Ogos 2019 – 1 September 2019.

      #MEDMalaysia
      #DKN2030
      #UsahawanWiraEkonomi
      #NegaraKeusahawananUnggul2030

    • 09:00 -22:00
      2019.08.29-2019.09.01

      *Kementerian Pembangunan Usahawan (MED)* akan menganjurkan *Program Satu Daerah Satu Industri (SDSI) peringkat Nasional* bersempena *Minggu Usahawan Nasional (MUN) 2019*

      Tarikh : *29 Ogos hingga 1 Sept. 2019* (Khamis-Ahad)
      Tempat : *Malaysia Agro Exposition Park (MAEPS)*, Serdang, Kuala Lumpur

      Jika berminat untuk Booth Jualan sila kemukan maklumat

      *Nama :*
      *Nama Syarikat :*
      *Alamat :*
      *Produk utk Jualan :*
      *No. Telefon :*

      Saiz Booth : *10’x10*
      Kemudahan Booth : *Meja 2’x4′, 2 Kerusi, 1 Punca Elektrik*

      *Booth adalah TERHAD, Siapa Cepat dia Dapat*

    • KARNIVAL INDUSTRI ASAS TANI NEGERI SEMBILAN
      09:00 -22:00
      2019.08.29-2019.09.01

      📢 Perhatian warigh semuo

      Jom ke KARNIVAL INDUSTRI ASAS TANI NEGERI SEMBILAN.

      PADA 29 OGOS 2019 – 1 SEPT 2019 (Khamis-Ahad), Jam 10.00pagi-10.00malam, Bertempat di Perkarangan Mydin Senawang

      Istimewa Program Kali ini

      #himpunan usahawan IAT terbesar Negeri Sembilan
      #pameran & #jualan
      #butik Agromas istimewa buat orang negeri sembilan
      #jualan terus dari ladang
      #jualan produk segar
      #karavan & #food Truck
      #pelbagai aktiviti menarik

      #saya anak negeri
      #mybestbuy

      Dr. Mahathir bin Mohamad
      Salahuddin Ayub
      IshakIsmail_FAMA

      Apo laie semuo jom ramai-ramai sorbu dan meriahkan karnival kita..

      #famadihatirakyat
      #famahq
      #pasartanihq

      P/s : Untuk usahawan yang berminat boleh menghubungi Pusat Operasi Senawang (06-6777865) Sambungan ke unit IAT bagi maklumat program…

    • KLINIK USAHAWAN – ZON UTARA
      10:00 -17:00
      2019.08.29

       

      SMELink dengan kerjasama UNISHAMS akan menganjurkan KLINIK USAHAWAN – ZON UTARA 2019

      *Intipati Klinik Usahawan*
      ✒Mengupas permasalahan usahawan dalam bisnes

      ✒Memperbetulkan Kesilapan dalam bisnes

      ✒Kearah persijilan halal

      ✒Kemahiran perundingan dalam urusniaga

      ✒Kaedah simpankira untuk rekod perniagaan

      ✒Kesalahan umum dalam perniagaan ATAU Perniagaan online

      ✒Ketahui agensi kerajaan yang boleh membantu.

      ✒Perkenalkan mentor yang bakal membimbing anda.

      ✒Ketahui potensi dan peluang perluaskan perniagaan dipasaran tempatan dan Antarabangsa.

      ✒ Program 6 month Growing bersama SMELink dan UniSHAMS menerusi kursus dan latihan setiap bulan.

      Bengkel Khas*
      ✒Penyediaan Rancangan Perniagaan

      ✒Peningkatan Rekabentuk pembungkusan produk

      ✒Menaik taraf status syt

      ✒Pembinaan website Satu syt satu website

      *Penceramah*
      Ybhg Dato’ Rozali Che Pin
      Pengasas Jom Niaga dot net

      Pn. Zaridah Zakaria
      Pensyarah Jabatan Perniagaan UniSHAMS

      Dr. Sajiah Yakob
      Pensyarah Jabatan Perakaunan
      UniSHAMS

      Dr. Rahayati Ahmad
      Dekan Kuliyyah Muamalat dan Sains Pengurusan
      UniSHAMS

      *Tarikh:*
      KHAMIS 29 0gos 2019

      *Jam*
      10.00 pagi – 5.00 ptg

      *Lokasi*
      A5.1.016
      Kuliyyah Muamalat dan Sains Pengurusan,
      UniSHAMS,
      Kuala Ketil,
      09300 Kedah.

      *Yuran*
      PERCUMA- Pelajar UNISHAMS
      RM100- Ahli SMELink
      RM150 – bukan Ahli

      Makan/minum, pagi, tengahari dan petang disediakan.

      Sijil penyertaan dikeluarkan oleh UNISHAMS

      Penyertaan terhad, jika minat, sila booking seat segera

      Nota:
      Ahli SMELINK boleh tebus guna bantuan niaga untuk membayar yuran penyertaan. Sila semak akaun masing-masing di web jomniaga.net

      Minat, sila tempahan sekarang.

      CIMB 8009030298
      SME BUSINESS CENTRE

      Beri maklumat ini untuk rekod
      Nama
      No hp
      Email

30
31
  • TAPAK NIAGA SEMENTARA
    All day
    2019.08.31

    TAWARAN TAPAK PERNIAGAAN SEMENTARA SEMPENA ACARA PERBARISAN DAN PERARAKAN HARI KEMERDEKAAN YANG KE 62.

    Tawaran ini terbuka kepada yang berminat dengan syarat dan peraturan seperti di Borang Permohonan.

    Borang permohonan boleh didapati dengan klik link https://bit.ly/2H9OjTL.

    Tarikh tutup permohonan pada 22 Ogos 2019.




Ayuh sertai komuniti kami
Kita boleh saling bantu

RAKAN KERJASAMA

Scroll to top