PROGRAM BIMBINGAN
SUPAYA ANDA NAMPAK
HALA TUJU


Ramai dalam dilema..

Modal Pusingan hampir kehabisan...

Mampu keluarkan produk tapi tidak tahu nak pasarkan dimana....

Niaga sekian lama tapi ditakok yang sama...

Ramai tercari bantuan dari agensi kerajaan tapi tidak tahu prosudernya...

Ramai akui tahu berniaga

tapi hakikatnya....
GAGAL URUSKAN PERNIAGAAN


Mengapa itu terjadi??

Ini kerana jika berniaga bersendirian dan tidak cukup ilmu dan mendapat info terkini...

Ramai lakukan kesilapan tanpa disedari...

Kesilapan ini jika tidak diperbetulkan maka perniagaan anda lambat berkembang.


Ramai tidak sedar lakukan kesilapan dalam bisnes.

Ini kerana tiada siapa yang memaklumkan kecuali mereka yang selalu hadiri seminar dan kursus.


Nak tahu apa kesilapan anda?



ILMU PENGETAHUAN
&
INFO TERKINI
PENTING DALAM BISNES


Tahukah anda ?

Kerajaan telah menyediakan pelbagai bantuan seperti pinjaman dan geran untuk membantu usahawan.

Mari kami tunjukkan perkara yang sepatutnya anda kena tahu dan ambil tindakan.

1. JENAMA /BRAND PRODUK

Sudahkah anda mendaftar atau buat trademark?

2. PRODUK DAH DAPAT PERSIJILAN?

Produk sekurang-kurangnya mendapat sijil MeSTI

3. SYARIKAT ANDA DAH DAFTAR DENGAN AGENSI KERAJAAN UNTUK DAPAT BANTUAN SEPERTI GERAN?

Kerajaan telah sediakan pelbagai bantuan melalui agensi untuk membantu usahawan seperti:-
1. GERAN TRADEMARK
2. GERAN MESIN & PERALATAN
3. GERAN PERSIJILAN
4. GERAN PACKAGING
5. GERAN PROMOSI DAN PENGIKLANAN
6. GERAN PEMBANGUNAN PEMASARAN
7. PELBAGAI GERAN LAGI

Kami sedia beri bimbingan
dan tunjuk ajar menerusi seminar setiap minggu diseluruh Malaysia.

Yuran PERCUMA
Kepada mereka yang menjadi ahli baru.

T&C

Pengasas
dan Ketua Pembimbing

 Saya selaku pengasas program ini akan bersama coach lain sedia membimbing anda mengikut bidang perniagaan anda.
Ilmu dan pengalaman saya sebagai bekas  penyelidik pembangunan usahawan di UIAM boleh membantu anda.
Saya juga menjadi wakil Malaysia sebagai VIP Delegation di expo perdagangan Antarabangsa seperti Turki, Croatia, United Kingdom, Russia dll.
PERJUANGAN SAYA UNTUK MEMBANTU USAHAWAN DAN PENIAGA BUMIPUTERA
Saya telah bergerakan aktif sejak 2009 hingga mendapat perhatian Menteri dan kerajaan.
Saya berhasrat untuk menghimpunkan usahawan dan peniaga dibawah SMELINK @ SME BUSINESS CENTRE & NETWORKING dan menjadi sebuah komuniti yang besar.
sijil

Disenarai sebagai Mentor usahawan

Dipilih sebagai panel pra-bajet

RAHSIA KEJAYAAN

Ikut kata nasehat pembimbing.
Rebut peluang, buat tanpa fikirkan kegagalan dan percaya usaha tangga kejayaan.


Beliau usahawan bimbingan saya dari 2008 hingga kini

118654236_3656425827709790_1474763860459439560_o

RAMAI USAHAWAN
DALAM DILEMA
Dari Dulu hingga Kini

​Mampu keluarkan

produk bermutu tetapi tidak tahu nak pasarkan dimana....

Tidak tahu

Agensi kerajaan mana yang boleh bantu untuk kembangkan perniagaan..

Produk ada

Ada permintaan tetapi anda hadapi masalah modal pusingan

Kami tunjukkan

Agensi kerajaan mana yang boleh bantu anda untuk kembangkan perniagaan.

Kami sedia bantu

Tunjukkan hala tuju dan potensi perniagaan yang anda jalankan

Kami bantu tingkatkan

Mutu pengeluaran dan pembukusan produk

Kami tunjukkan

bagaimana untuk pasarkan produk ke pasaran tempatan dan antarabangsa malah kami akan bawa anda bersama usahawan lain mempromosikan produk dibawah pavilion SME BUSINESS CENTRE

KOMUNITI USAHAWAN SMELINK

Satu Hati, Satu Wawasan dan Saling Bantu

TEMPAT BERNIAGA

Kami mencari tempat untuk anda berniaga di IPTA/IPTS dan Event kerajaan dan swasta diseluruh Malaysia.

PERALATAN NIAGA

Kami berikan bantuan niaga sehingga RM3000 untuk anda beli peralatan niaga
PERSEDIAAN DIRI..
Anda pasti ingin berjaya dalam bisnes tetapi sejauhmana anda merancang untuk berjaya?
Anda harus percaya pada diri dan produk yang anda usahakan

CHECK LIST

SSM Bila tamat tempoh?
Dah baharui?
Syarikat anda dah daftar dengan agensi kerajaan?
Daftarlah kerana banyak bantuan disediakan
Jenama produk anda dah daftar Trademark?
Ingat!! selagi anda tidak daftarkan, jenama itu bukan milik anda
Sijil ini penting supaya pengguna yakin untuk mengguna produk anda
Daftar percuma saja
Jika produk anda miliki sijil halal maka pasaran sangat luas
Ingat !! proses pengeluaran produk dirumah tidak boleh mendapat sijil halal
Anda boleh guna logo ini tetapi harus mendaftar dengan KPDNHEP
Guna pakai logo tanpa kebenaran satu kesalahan

PEMBANGUNAN PRODUK

Apa anda tulis di packaging produk bahagian hadapan?
Apa anda tulis di packaging bahagian belakang?
Produk anda telah ada nutrition fact?
 
Produk anda telah ada Barcode?

PENTINGNYA DAFTAR DENGAN AGENSI KERAJAAN

https://facebook.com/sitiroziah.adam

Hai gais,
Hari ini saya nak share. Saya nak jenis orang yang suka daftar dan rajin pergi program agensi kerajaan. Tanya lah kawan2 yang mengenali saya. Saya lah usahawan Mara, Risda, HDC, Matrade, Fama, MOA, Hijrah, Upens, Invest Selangor dan sewaktu dengan nya. Semua agensi saya join.
Nak tahu apa kelebihannya?
1. Bukan setakat daftar ya. Saya ni jenis rajin join program yang agensi anjurkan. Muka saya di mana2.
2. Jadi mereka nampak kesungguhan saya untuk belajar mencari ilmu dan mahu dapat bantuan daripada mereka.
3. Maka apabila ada program yang mereka anjurkan. Saya akan sentiasa dapat first hand info samada dia orang call atau melalui email.
4. Alhamdulillah, rezeki packaging baru vco flavours banyak agensi kerajaan yang memilih saya saya sebagai student mereka.Rezeki saya dan syarikat saya.
5. Baru2 saya berjumpa dengan jutawan produk F& B minggu lepas. Mereka share dengan saya kesilapan mereka ialah mereka tak pernah daftar atau melalui program agensi kerajaan selama 10 tahun. Sales mereka memang juta2 lah.
Jadi bila sekarang mereka jumpa, agensi kerajaan kata balik, kau orang dah besar, boleh je pinjam bank, bagi jelah chance usahawan yang masih kecil. Tapi saya tahu je ramai usahawan2 berjaya dan sales juta, masih bernaung di bawah agensi kerajaan.
6. Bila jumpa dengan agensi kerajaan tu pastikan lah, dokumen syarikat lengkap, maknanya akaun syarikat up to date. Ada SSM, ada lesen PBT, daftar LHDN, lagi baik kalau ada premis, baru lah mereka senyum nak bantu. Jangan datang dengan air liur. Jangan salahkan mereka bila mereka tak bantu. Bantu diri dulu.
7. Moral of story : Daftar dan ikutilah program dengan agensi kerajaan masa bisnes masih kecil. Mereka akan bimbing kita sampai besar. Tak caya tanya lah otai2 dalam bisnes. Geran dan dana bantuan mereka kiri kanan depan belakang. Saya belajar dari mereka.
 


JOM ke klinik usahawan, luahkan permasalahan anda dalam bisnes..

Masalah dalam bisnes kadangkala suami/isteri malah saudara-mara tidak boleh bantu kecuali mereka yang terlibat dalam bisnes. 
Kami sedia dengar kemudian kita rancang ke arah memajukan perniagaan anda.
 
Mari Kita berusaha bersama-sama, Insha Allah ianya akan berjaya
 
 

KEJAYAAN MEMBIMBING USAHAWAN

EVENT TEMPATAN

EVENT ANTARABANGSA

KOMEN USAHAWAN TENTANG KAMI

KAMI BANTU CARIKAN PASARAN PRODUK

PROGRAM PENGIKLANAN DI TV

Tahukah anda, kerajaan telah sediakan
GERAN PENGIKLANAN DI TV

YURAN PENYERTAAN

SEMINAR YANG WAJAR ANDA SERTAI SELEPAS PKP

1. KLINIK USAHAWAN

2. PENGENDALI PENYEDIAAN MAKANAN

3. PEMOHONAN SIJIL MeSTI

4. PERMOHONAN SIJIL HALAL

5. PENAMBAH BAIK MUTU PRODUK

6. PENINGKATAN PEMBUNGKUSAN PRODUK

7. PERAKAUAN SYARIKAT

8. KERTAS RANCANGAN PERNIAGAAN

9. PENGIRAAN KOS DAN KETETAPAN HARGA

10. PERANCANGAN PROMOSI PRODUK

KELENDER EVENT

< 2019 >
September
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
1
2
3
  • 08:00 -05:00
    2019.09.03-2019.09.05

    Ingin mendalami ilmu berkaitan Drone Photography. Peluang untuk anda untuk mengikuti kursus ini secara profesional. MARA dengan kerjasama Bernama akan mengadakan kursus “Drone Photography” pada 3 – 5 September 2019.

    Untuk pendaftaran sila klik link berikut: http://bit.ly/2MipitY

4
  • 08:00 -17:00
    2019.09.04-2019.09.06

    *KURSUS PENSIJILAN HALAL*

    💥💥MARA Negeri Sembilan dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Islam NS(JHEINS)* akan menganjurkan *KURSUS PENSIJILAN HALAL*
    〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
    *Tarikh: 4- 6 September 2019 (Rabu – Jumaat)*
    *Tempat: Ancasa Residence, Port Dickson*
    *Yuran: 100.00 Sahaja*
    *Makan minum serta penginapan disediakan
    〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
    *Bilangan peserta adalah terhad kepada 30 orang*

    Jika berminat, klik pada pautan berikut untuk berdaftar:
    https://pusmansembilan.typeform.com/to/yQtuOT

    🤳🏼Sebarang pertanyaan lanjut mengenai program, tuan/puan boleh terus berhubung dengan kami di nombor berikut:

    ☎ 06-7626088 (PUSMA Negeri Sembilan)

  • 09:00 -18:20
    2019.09.04-2019.09.06

    *KURSUS PENSIJILAN HALAL*

    💥💥MARA Negeri Sembilan dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Islam NS(JHEINS)* akan menganjurkan *KURSUS PENSIJILAN HALAL*
    〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
    *Tarikh: 4- 6 September 2019 (Rabu – Jumaat)*
    *Tempat: Ancasa Residence, Port Dickson*
    *Yuran: 100.00 Sahaja*
    *Makan minum serta penginapan disediakan
    〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
    *Bilangan peserta adalah terhad kepada 30 orang*

    Jika berminat, klik pada pautan berikut untuk berdaftar:
    https://pusmansembilan.typeform.com/to/yQtuOT

    🤳🏼Sebarang pertanyaan lanjut mengenai program, tuan/puan boleh terus berhubung dengan kami di nombor berikut:

    ☎ 06-7626088 (PUSMA Negeri Sembilan)

5
  • 09:00 -17:00
    2019.09.05-2019.09.09

    Kursus Kejuruteraan Pembuatan Kabinet Dapur Aluminium (Hands-on).

    Tarikh: 9-13 September 2019.

    Untuk pertanyaan / penyertaan, sila hubungi Pusat Usahawan MARA di talian 0326106624 (En. Farid) 0326106625 (Pn Norlila) atau whatsapp di https://wa.me/60192213164

6
7
  • PENGKHUSUSAN – AUTOMOTIVE
    09:00 -17:00
    2019.09.07-2019.09.20

    *KURSUS ANJURAN MARA UNTUK DIREBUT: PENGKHUSUSAN – AUTOMOTIVE*

    REBUT PELUANG Untuk Hadir Ke *Biz Online Marketing Mastery, BOMM Khas Untuk Usahawan Automotif* anjuran MARA MELAKA Seperti Maklumat Berikut:

     Tarikh: *17-20 September 2019 (4 Hari 3 Malam)*
     Tempat: *Melaka*
     Yuran Komitmen: *EARLY BIRD – RM 200 Shj (Penginapan, Makan, Minum dan Sijil Disediakan)*

    *SIAPA BOLEH HADIR?*
    1) Usahawan Dalam Bidang Automotif (Bengkel kereta/Motosikal, Kedai Aksesori, Tinted dan sebagainya, Servis Kenderaan dan yang berkaitan dengan )
    2) Pengalaman Lebih Dari 1 Tahun Dalam Bidang ini
    3) Founder Syarikat/Pengurus Syarikat/Pengurus Pemasaran
    4) Dan Ingin Menguasai Pemasaran Digital

    *8 MODUL UTAMA*
    1) Penjenamaan Bisnes, Branding Diri & Segmentasi Pelanggan
    2) Penulisan Berasaskan SEO & Ayat Jualan Memukau
    3) Strategi Menggunakan Sosial Media (Pemasaran Organik & Berbayar)
    4) Strategi Pemasaran SoftSell vs HardSell
    5) Pemasaran Offline
    6) Pengurusan DATABASE Pelanggan untuk Aktiviti Pemasaran Kali Kedua & Jualan (ReTargetting)
    7) fBLive dan Video Marketing
    8) Teknik Blogger dan mendapat rating di Google!

    *APA HASIL SELEPAS HADIR?*
    _Anda mempunyai sekurang-kurangnya 5 Strategi pemasaran Produk berasaskan Automotif, menggunakan strategi Media Sosial, Blog, Video, Market Place dan Penulisan SEO untuk membolehkan anda Mudah Berjumpa dengan Pelanggan dan Pelanggan juga senang berjumpa dengan anda apabila diperlukan!_

    *TERHAD UNTUK 30 Usahawan Automotif – Bumiputera Sahaja!!*

    Alamak, ini Mesti Cepat!! Bagaimana Nak Daftar?

    REBUT HARGA *EARLY BIRD RM 200 Shj SEHINGGA 10/9/ 2019*

    *Selepas 10/9/2019* *YURAN KURSUS* akan menjadi *RM300.00*

    Tarikh Tutup Permohonan : *13 September 2019*

    Info terkini Sila Join WhatsApp Group
    Tekan Sini👇👇👇👇👇
    >> *https://chat.whatsapp.com/EzfenLOEDGd6z2Ko64ak5B*

  • 10:00 -23:00
    2019.09.07-2019.09.16

    *Wow wow woowoo*
    *Pesta Cahaya Aurora akan menyinari tasik Ujana Bandar Tenggara*

    *SEMPENA SAMBUTAN HARI MALAYSIA 2019*

    *EXPO JENAMA TEMPATAN*
    🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪

    🗓 7 – 16 September 2019
    📍 Tasik Ujana Bandar Tenggara
    Kota Tinggi, Johor

    Artis yang akan Menggegarkan
    🕺Harry Khalifah@ Apak
    🕺Wan Scoin
    🕺Hastaq Band
    🕺Secret Live Band
    🕺 One Avenue Band
    💃 Anatasya
    💃 Fatihah Izyan
    💵💵💵💵💵💵💵
    20×20 tengah RM2⃣3⃣0⃣0⃣
    *Cash* sebelum masuk RM2000
    20×20 corner RM2⃣5⃣0⃣0⃣
    *Cash* sebelum masuk RM2200
    *DEPOSIT* RM1,000
    10X10 khemah sendiri RM6⃣0⃣0⃣

    MAKANAN 2⃣5⃣0⃣0⃣
    – HANYA 6 LOT SAHAJA

    🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪
    Kami mencari peniaga seperti dibawah :
    *jangan malu jagan segan*
    *jangan tunggu jangan kendian*
    🌳 Pokok2
    🌹Bunga dan orkid
    👡Selipar/sandals
    📱Gajet
    🚬 Vape
    🍡 Nuget cucuk
    🥭 Jeruk asam kecut
    🧶 Karpet terbang zam2 ala kazam
    🎽 Pakaian Lelaki / Wanita
    Dan lain – lain

    *Acara Padat Minggu Sambutan Hari Malaysia*
    🏃 Fun Run Malaysia Day
    🥳 Sukaneka Komuniti
    🕺 Konsert Hari Malaysia
    Dan byk lagi
    📢📢📢📢📢📢📢📢
    *Promosi karnival*
    ✅ Banner/bunting
    ✅ Fb Adss
    ✅ Istagram
    ✅ Speaker bergerak

    *Aktiviti*
    ✳ Jualan lelong
    ✳ Persembahan artis
    ✳ Kaunter agensi kerajaan
    ✳ Cabutan bertuah

    Hubungi : http://www.wasap.my/+601110604279/EKSPOBandarTenggara

8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
  • Latihan Pembentukan Usahawan (WISE) 2019
    08:00 -17:00
    2019.09.22-2019.09.30

    “Apa guna berniaga lama-lama tapi business masih KRIK-KRIK dan perlukan satu latihan yang WOW untuk lonjakan sales perniagaan anda”

    Apa nak buat? Takkan nk buat tak tau
    Jom sertai kami dalam Latihan Pembentukan Usahawan (WISE) 2019 dan paling penting anda USAHAWAN WANITA :-
    🗓22-30September 2019
    🏢Trove Hotel, Johor Bahru

    Biasanya kursus usahawan dengan penginapan dan mcm2 lagi kemudahan kena bayar beribu-ribu, tapi JANGAN RISAU dengan💰RM 200 💰anda bakal menikmati :-
    ⚙️Latihan motivasi keusahawanan
    ⚙️Latihan Pembangunan bisnes
    ⚙️Rancangan perniagaan
    ⚙️Pakej-pakej pembangunan bisnes

    bayaran program boleh dibuat menerusi
    https://bayar.maraeps.my/login.php

    Maklumat lanjut boleh hubungi :-
    📱www.wassap.my/60107001987/LPUWISE
    📱www.wassap.my/60196757052/LPUWISE
    📱www.wassap.my/60127962534/LPUWISE

    atau layari FB kami
    https://web.facebook.com/OriginalMARAJOHOR/

  • Bengkel Intensif & Latihan eUsahawan
    09:00 -17:00
    2019.09.22-2019.10.22

    PUBI Perak dengan sukacitanya menganjurkan Bengkel Intensif & Latihan eUsahawan.

    Kami sangat faham kepentingan pemasaran di dalam dunia perniagaan yang kian mencabar masa kini.

    Sekiranya kita gagal menambah ilmu serta gagal memahami perubahan semasa di dalam bidang pemasaran, kita berkemugkinan besar akan mengalami kegagalan yang akan mengakibatkan kerugian besar termasuklah wang ringgit, tenaga dan masa kita yang sangat berharga.

    Insyallah, marilah sertai bengkel anjuran PUBI Perak ini dengan nilai pelaburan wang ringgit anda berjumlah RM70 di mana anda akan mendapat pelbagai manfaat dan kebaikan serta memberi impak kepada perniagaan masing-masing.

    Info bengkel ini adalah seperti berikutl.

    Lokasi : Pejabat PUBI Perak, Station 18, Ipoh.
    Masa : 9am – 5pm
    Tarikh : 22hb September 2019 (Ahad)
    Bayaran : RM70 termasuk makan dan sijil.
    *Kelas intensif ini terhad kepada 12 orang sahaja.

    Module & Dikendalikan oleh eUsahawan Certified Trainer (MDEC).

    Antara topik-topik yang akan diajar sepanjang bengkel ini adalah;

    1. Sosial Media Marketing
    2. Digital Marketing
    3. Google Business Marketing

    Nota: Sila bawa laptop masing-masing.

    Untuk mendaftar sila whatsapps www.wasap.my/60195773924/Bengkel-eUsahawan

    TARIKH TUTUP BAYARAN : 12HB SEPTEMBER 2019

23
24
25
26
27
  • KARNIVAL MY JERAM
    09:00 -23:00
    2019.09.27-2019.09.29

    *KARNIVAL MY JERAM 2019*💫
    Event terbesar di Selangor menempatkan 300 usahawan dan peniaga serta agensi kerajaan Selangor.
    *Tarikh*
    27-29 Sept 2019
    *Lokasi*
    Perkarangan Pusat Khidmat Masyarakat Dun Jeram.
    Puncak Alam Selangor.
    Berhadapan Masjid dan bersebelahan Tesco.
    *Jumlah Penduduk 70 ribu*
    ⚡Acara rujuk poster⚡
    ✅Gerai jualan IKS
    ✅Pesta Buku Karangkraf
    ✅Pesta Buahan Fama
    ✅Jom Cari Kerja
    ✅Pasar Harga Patut KPDNKHEP
    📢📢 *Tempahan lot gerai telah dibuka.* 📢📢

    *10×10 Gerai Kering*
    *RM600.00* early bird
    Bayar sebelum 10 Ogos

    *RM800.00* selepas 10 Ogos

    *•10×10 Gerai basah*
    *RM700.00* early bird
    Bayar sebelum 10 Ogos

    *RM1,200.00* selepas 10 Ogos

    *20×10 Gerai kering*
    *RM1,000.00* Early bird
    Bayar sebelum 10 Ogos

    *RM1,200.00* selepas 10 Ogos

    *20×10 Gerai Basah*
    *RM1,200* early bird
    Bayar sebelum 10 Ogos

    *RM1,400* selepas 10 ogos

    Deposit kebersihan – RM50
    Dipulangkan setelah berpuashati kebersihan lot gerai.
    Pengunjung diberi voucher RM6 untuk beli produk jualan pengerai.
    *Tarikh tutup early bird 31 Julai 2019 dan kuota 100 gerai saja.*
    💫Anda juga berpeluang mendapat rebet sewa RM100-RM300.**
    💫Diberi 100 voucher RM6 untuk edar kepada pengunjung untuk beli produk anda dan Insentif RM400.**
    **tertakluk terma dan syarat
    LOT MAKANAN TELAH PENUH.
    hanya lot kering saja.
    minat, turut serta hubungi 014-6119611

     

28
29
30
October
October
October
October
October




Ayuh sertai komuniti kami
Kita boleh saling bantu

RAKAN KERJASAMA

Scroll to top